Ben je aan het kijken naar een Univé reisverzekering? Het hebben van een goede verzekering voor jouw reizen, vakanties en weekendjes weg kan jou veel problemen besparen. Niemand houdt ervan dat er iets gebeurt op vakantie, maar het geeft dan veel gemoedsrust om te weten dat er iemand voor je klaar staat als het nodig is. Een ongeluk, verloren bagage of vertragingen leveren immers veel stress op en kunnen jou hoge kosten geven. Maar wat zijn dan de voordelen die je kan krijgen met deze verzekering? En hoe zorgt de reisverzekering hier dan voor? Onderstaande informatie zorgt dat je overtuigd raakt van het afsluiten van de verzekering. 

Medische zorg is voor iedereen toegankelijk

Een Univé-reisverzekering heeft als eerste voordeel dat je toegang hebt tot medische zorg in het buitenland. Je wilt niet ziek worden tijdens vakantie of letsel krijgen. Toch kan het zomaar zijn dat je in een situatie terechtkomt, waardoor je naar het ziekenhuis moet. Ziekenhuisbezoeken leveren hoge rekeningen op. Zonder een goede verzekering sta je er alleen voor en heb je niet alleen de stress van het ziekenhuis, maar ook de stress van de financiële kant van de medische zorg. Je hoeft alleen de schadeclaim, maar in te dienen, waarna de verzekering alles uit handen neemt. Zo kun jij je volledig richten op het herstel en wat hier allemaal bij komt kijken. Jouw vakantie hoeft niet in een domper te eindigen met een bezoek aan de dokter. 

Meerdere verzekeringsopties voor jou beschikbaar

Een ander voordeel is dat je een groot scala aan verzekeringsopties hebt. Niet alleen kan je kiezen voor een van de basisverzekeringen, maar ook de aanvullende opties die jou nog meer zekerheden geven. Denk aan een doorlopende reisverzekering voor jou in combinatie met een annuleringsverzekering. Soms kan het immers zijn dat je door ziekte, een overlijden binnen de familie of een andere gebeurtenis niet op vakantie kunt. Je bent gedekt tegen de kosten die hiermee gepaard gaan. Daarnaast heb je een dekking voor verloren of gestolen bagage. Het verliezen van de bagage is een nachtmerrie, maar je kan dankzij de verzekering jouw essentiële benodigdheden aanschaffen om de vakantie te beginnen. 

Andere kosten geven geen zorgen meer

Met een goede doorlopende reisverzekering en de aanvullende opties die je hierbij kan kiezen hoef je niet alleen de kosten gedekt te hebben van alles wat er op vakantie gebeurt. Er zijn namelijk ook momenten dat je onverwacht naar huis moet. Onverwachte gebeurtenissen, zoals een ziekte, natuurrampen of politieke onrust, zorgen dat je jouw reis vroegtijdig af moet breken. De verzekering kan jou dan helpen om de vlucht te regelen en de kosten van de accommodatie terug te krijgen. Ook kan de verzekering meekijken naar eventuele hulpdiensten als deze nodig blijken te zijn. Zo sta je er niet alleen voor, zelfs niet als je de taal van het land niet spreekt. Doordat je je geen zorgen hoeft te maken van de financiële kant, geniet je nog meer van de vakantie.